Paavalin synodin paastonajan kirkkopäivät 12.-14.4.2019

Kuva1

Paavalin synodin paastonajan kirkkopäivät Loimaan evankelisella opistolla 12.-14.4.2019.
JUMALA LOI. . .” –pääaiheen osa-alueista luennoivat prof. Matti Leisola, prof. Tapio Puolimatka, past. TT Timo Laato sekä lääkäri, kansanedustaja Päivi Räsänen.


OHJELMA:

PERJANTAI 12.4.

Perjantai-iltana rukoilevaisnuorten nuortenilta Mustajärvellä kaikille nuorille ja nuortenmielisille. Asko Ruotsalainen puhuu aiheesta ”Päivittäinen hartauselämä”. Nuoret ilm. Timo Laatolle. Kerro myös majoitustarve viikonloppua ajatellen.


LAUANTAI 13.4.

12.00 PÄIVIEN AVAUS
Tervetulopuheet, Paavalin Synodin Tuki Ry:n pj. past. Timo Keskitalo,
Loimaan Evankelisen Kansanopiston rehtori Tuomas Lankinen

13.00 ESITELMÄ 1
. . . Taivaan ja maan ja kaiken hyväksi.
Luoja ja luominen vs. sattuma ja evoluutio.
Prof. Matti Leisola

KAHVIVÄLIAIKA

14.45. ESITELMÄ 2
. . . Kaksi sukupuolta ja terveen seksuaalisuuden.
Miksi ei lukuisia? Eikö kaikki seksuaalisuus ole tervettä ja markkinoitavaa? Hukummeko väärään, vahingolliseen ja kristilliselle vastakkaiseen tällä elämänalueella ja kasvatuksessa? Onko valoa tunnelin päässä?
Prof. Tapio Puolimatka

16.15. ESITELMÄ 3
. . . Kirkon ja seurakunnan.
Kristuksen ruumis ”ruumiin kulttuuria” palvovassa ajassamme. Vallitsevat tavat ja ihmisten ajatukset muuttuvat mutta muuttuvatko Jumalan työt ja lupaukset? Tunteella, enemmistöllä, järjellä vaiko Raamatulla suuntaa hakemaan?
Past. TT Timo Laato

PÄIVÄLLINEN

18.30 ILTASEURAT
Puhuvat mm. Esa Yli-Vainio, Juha Santala ja Mauno Lampikoski.


SUNNUNTAI 14.4.

10.00 VANHAN KÄSIKIRJAN MESSU
Messu opistolla rukoilevaisten ns. Vanhan Käsikirjan messuna. Messussa saarnaa Teuvo Huhtinen, ripin toimittaa Vesa Kiertokari ja liturgian Timo Laato. Kanttorina Risto Leino.

LOUNAS HUOM! ALKAEN NOIN KLO 12.20

PÄIVÄJUHLA
13.15 ESITELMÄ 4
. . . Avioliiton ja perheen.
Jumalan luomisjärjestyksen säilyttäminen vaiko kääntäminen päälaelleen yhteiskunnassa ja lainsäädännössä. Suurimmat ongelmat ja parhaat mahdollisuudet kristitylle edetä ja toimia tänään kaikkien parhaaksi.
Lääkäri, kansanedustaja Päivi Räsänen.

Kaksi ajankohtaispuheenvuoroa

Aito Avioliitto ry esittäytyy, jäseneksiliittymis– ja materiaalipöydän ääressä Arto Jääskeläinen.

Kutsuvat sitä rakkaudeksi, hyvää mutta parjattua kohukirjaa esittelee ja myy Mikael Elmolhoda.

PÄÄTÖSSANAT
TE DEUM
PÄÄTÖSKAHVIT NOIN KLO 16


Viikonlopun tapahtumaan ilmoittautuminen

Viikonlopun tapahtumaan ilmoittautuminen http://www.leko.fi hakulomakkeen kautta tai 0504488470.

Ruokailut
Opisto järjestää kaikki ruokailut ja kahvit. Maksut suoritetaan joko laskulla tai käteisellä. Lounas 9€, päivällinen 10€ ja kahvi+makea 3€.

Majoitus
Viikonlopun majoitus tapahtuu alle kilometrin päässä olevassa hotellissa (www.hotellialiisa.fi, 0405545845) tai noin 20 km päässä leirikeskus Mustajärvellä. Mustajärvelle majoittuvat varaavat majoituksen opistolta. Hinta on 35€/yö omin liinavaattein sisältäen aamupalan (5€). Opisto laskuttaa majoituksesta jälkikäteen. Muita majoituspaikkoja Loimaalla on esim. hotelli Seurahuone. VARAA MAJOITUS AJOISSA!

Ohjelman kulusta ja luennoista
Kellonajat ohjelmassa ovat paikka paikoin noin-aikoja. Tämä johtuu luennoitsijoiden esitelmien pituudesta sekä ruokailujen kestosta.

Esitelmien pituus vapaa. Oletus kuitenkin NOIN 40-70 min. Esitelmien jälkeen ajan salliessa muutamia kysymyksiä voimme ottaa aiheesta. Totuttuja tilattuja vastauspuheenvuoroja ei nyt ole, eikä myöskään kanavatyöskentelyä.

Opistolla hyödynnettävät luennoimisen apuvälineet voi selvittää past. Vesa Kiertokarin kautta, 050 3635430 (myös muut asiat) tai mieluummin suoraan opiston AV-asiat,  0504488471

Raamatunkäännöksestä
Luennoitsijoiden ja puhujien käytössä raamatunkäännösvalinta on vapaa. Paavalin synodi on kuitenkin aikanaan ottanut kantaa 1992 käännökseen suositellen edellistä eli 1938 käännöstä. Samalla Paavalin synodi on linjannut silloin yhden ainoan kirkollisen käännöksen ajan olevan ohi. Mm. rukoilevaisten käyttämä Biblia on hyvä ja käytössä ainakin messussa. Muita hyviä käännöksiä on esim. Jumalan Kansan Pyhä Raamattu (SEKL, Uuras Saarnivaara, korjattu 1938).

Kirjoja, kolehteja ja jäseneksi liittyminen
Paikalla myös kirjamyyntiä, kirjapöytiä. Mahdollisuus liittyä Paavalin synodin jäseneksi ja tukea raamatullis-tunnustuksellisen luterilaisen vapaaehtoisvaroin toimivan keskustelufoorumin työtä. Paikalla kerätään kolehdit lauantaina esitelmien välissä, iltaseuroissa ja sunnuntaina messussa.

Vaalipäivä
Huomioithan, että sunnuntai 14.4. on eduskuntavaalien äänestyspäivä! Äänestä luotettavaa ja rohkeaa Jumalan luomistyöhön sitoutunutta henkilöä kansanedustajaksi siis jo ennakkoon – mikäli tarpeellista!

Tervetuloa Jeesuksen nimeen!

Paavalin Synodin Tuki ry

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s